CINTA HATIKU RASULULLAH SAW

Entah kenapa tiba2 rasa sedih datang mengetuk pintu hati malam ni.
Kenapa aku sedih?
Aku rindukan seseorang.
Seseorang yang sangat mulia hatinya.


Yes, I miss HIM damn much!
Selepas menonton rancangan yg berkisarkan tentang baginda di TV AL-HIJRAH.
Aku sedar yang usaha aku untuk bersama baginda masih belum cukup.
Betapa hebatnya cinta masyarakat ARAB terhadap KEKASIH ALLAH.

Terfikir sejenak memikirkan apa yang kerajaan, pemuda dan pemudi ISLAM di Malaysia lakukan  untuk menyemai sifat cinta akan Rasulullah S.A.W.
Hambar hati ini.
Semuanya meriah tatkala MAULIDURRASUL namun, semuanya turut hilang selepas MAULIDURRASUL.

SERONOK hati ni bila tengok masyarakat ARAB bersepakat menyemai rasa cinta dan sayang terhadap Rasulullah.
Even dekat SUPERMARKET pun diorang spread dakwah Rasulullah dengan kasi sticker for children, t-shirts, phone key chain and buttons for adults.
KENAPA SEMUA TU TAKDE KAT MALAYSIA???
SERIOUSLY, aku jeles dengan diorang.

Tiba-tiba rasa nak kahwin dengan pemuda dari orang Arab yang cintakan RASULULLAH.
Bila aku tengok muka diorang kat kaca TV, TENANG sangat2.

Pernah tak tengok wanita Islam berdakwah kat Malaysia with eye-to-eye kat Malaysia?
TAK kan?
Tapi, lain kat negara-negara Arab.
Diorang tak malu sebarkan dakwah Rasulullah malah diorang berbangga.
Aku yakin, setiap tangisan mereka yang rindukan baginda.
Akan dibalas diakhirat kelak.

Insya-ALLAH, aku akan berusha dengan gigih agar aku dapat bersama baginda di akhirat kelak.
ساي سايغ رسول الله ساغت-ساغت
Cintailah baginda kerana baginda tidak pernah berhenti menyayangi umatnya walaupun maut menanti namun, RASULULLAH masih sebut "umatku, umatku!"

YA KEKASIH ALLAH,
AKU SANJUNGI PERIBADIMU.
KAULAH INSAN TERHEBAT !!!
I LOVE YOU !!!
محمد, يا رسول الله

0 candies ♥:

 

Copyright by © 2015 .
Edited by ♫ Plum Fragrance Blogspot ♫ Let's go to my website Facebook Xuan Mei Fen