"DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER". WHAT IS THAT?



Girls. whatchu doin huh?
Actually, this is not my first attempt to write Islamic post.
HEHEHE

SORRY...I know I'm not good enough to give some advises,
BUT
I dedicate this post to all guys in this world that so call themselves 
THE BEST MUSLIMS, I GUESS.




DON'T CURSE ME YET DUDE!
First thing first, read my intention...
then, you may curse me, OKAYH???

NOW...ehem, ehem, ehem...
Change into MALAY MODE.


Dear guys...
Korang betul-betul tahu ke maksud,
DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER???

Korang suka-suka hati saje cakap...
GIRLS YG TAK BERTUDUNG LABUH NI,
LAGI TERUK DARI YG BERTUDUNG LABUH.
YES! We admit it in term of our dress up.
But do you even know out feelings?
Could you read our intentions?

PERNAHKAH terdetik dalam hati kalian...
"AGAK-AGAK, girls yg tak bertudung labuh ni teringin tak nak bertudung labuh?"



I don't mean to put my anger on you guys.
BUT my friends once told me this,
"Pesal budak2 laki yg duk pakai kopiah kasi pandangan kat girls yg tak tutup proper pelik ek? Mata diorang tu macam scanning atas bawah tanya bila nak tutup? Diorang tak tahu ke yg kite girls ni selalu duk berangan nak bertudung labuh? Aku benci la mamat yg alim, tp tak faham hati girls macam kite ni."

And...it seems true...

So, guys...
WHY DON'T YOU ASK US PROPERLY AND POLITELY..?
And stop glancing at us with those pervert eyes...oopssss!!!

YES!!! I agree with...
"PEREMPUAN NI FITNAH DUNIA PALING BESAR"
but are you leading us on the right paths?


IF YES, then are you using the right way???
Are you thinking by advising us sarcastically can change us straight away???

So, think wisely.
Ayat tu biaQ betui...perbuatan tu biaQ betui...

Buat kawan-kawan yg dah bertudung labuh and tutup proper tu.
BIG HAND FOR ALL OF YOU.
TERSUKAN BERISTIQAMAH...
and GUIDE YOUR FRIENDS too.

SHORT MESSAGE TO ALL GUYS IN THIS WORLD.
Kami sedang beristiqamah ke jalan yg diredhai ALLAH.
Cuma kami berubah satu persatu.
Izinkan kami memantapkan rohani kami.
And then we will change our physical appearance.


WE DRESS TO PLEASE ALLAH, NOT YOU GUYS.

One more thing to say,
CHECK DRESS UP you guys dulu. 
Ingat wanita je ke ada aurat. 
GUYS PUN ADA HOKEYHHH...?



Ohhhh...JERAWAT DALAM HIDUNG. PEDIHSSS. TAPI LAGI PEDIH, PERIT DAN MENYIKSAKAN IS AZAB KUBUR. MOGA DIJAUHI. PEACE YAW !!!

3 candies ♥:

Anonymous said...

Agreed. I hereby approve this post :D

Anonymous said...

Betul, betul, betul. Tp, tak semua dari kter yg tdung singkat nk brtdung labuh. Hmmm.

Nana Liena said...

kalau bertudung semata nak tutup mulut orang tak kemana..heh..hehe.. sya pun benci bila ada segelintir manusia yang pandang serong pd org yg tak pakai tudung..pakai tudung tu tak wajib tapi kita wajib tutup aurat kan? hehe.. nak orang lain berubah kita pun kena ubah perspektif kta pada orang lain..hehe.. (*sya rasa kan macam melalut komen ni..huhu..sorry ya sis..)

 

Copyright by © 2015 .
Edited by ♫ Plum Fragrance Blogspot ♫ Let's go to my website Facebook Xuan Mei Fen